Në La Graciosa, jeta vazhdon pothuajse normalisht. Në rrugët, e pashtruara (një rast më unik sesa i rrallë në Evropë), si dhe në plazhet vullkanike dhe të egra të ishullit, turistët, zakonisht të shumtë, këtë periudhë janë zhdukur. Banorët dalin pak, bëjnë pazar vetëm në dy supermarkete, shijojnë qetësinë e tarracave të tyre, pjesa tjetër e pamjes së oqeanit nuk është e keqe. Karantina, si në pjesën tjetër të Spanjës (dhe botës) gjithashtu ka filluar, në Ishujt Kanarie, por La Graciosa ka një veçanti: është e vetmja në mesin e ishujve spanjollë ku koronavirusi nuk ka mbërritur kurrë. Që nga fillimi i pandemisë, e cila goditi me forcë Spanjën dhe arriti në ishujt e tjerë të arkipelagut, në La Graciosa nuk është regjistruar asnjë rast i vetëm. Duket e pabesueshme, dhe për këtë arsye banorët e ishullit janë në gatishmëri, të kujdesshëm për të ruajtur parajsën e tyre të vogël.

Ndërsa në zonat kontinentale situata është ende dramatike, ishujt Kanarie tashmë kanë kërkuar, disa ditë më parë, daljen e hershme nga karantina. Në arkipelag ka rreth 2,000 të infektuar, të përqendruar kryesisht në ishujt më të mëdhenj si Gran Canaria dhe Lanzarote. Në El Hierro dhe në La Gomera, nuk është zbuluar asnjë rast në 15 ditët e fundit dhe prandaj ka nga ata që bëjnë presion për rihapjen. Sidoqoftë, në La Graciosa nuk ka ngut: 700 banorët e saj nuk insistojnë që të kthehen në jetën normale dhe janë të vetëdijshëm për rreziqet për komunitetin e tyre pothuajse të njohur. "Unë mendoj se duhet të vazhdojmë të respektojmë izolimin si në pjesën tjetër të Spanjës", thotë Evita Beach Julieta Bicker për Huffington Post, e cila kujton se ka shumë të moshuar në ishull dhe është "shumë e rëndësishme të kujdesesh për to". Miguel Páez i cili drejton një dyqan me suvenire ka të njëjtin mendim: "Për mua ka një sens të shkëlqyeshëm të kujdesit", ai shpjegon, "Ne jemi të vetëdijshëm që nuk ka raste, por kjo nuk do të thotë që asgjë nuk do të ndodhë, sepse La Graciosa është akoma e lidhur me Lanzaroten dhe lehtë mund të ndodhë një shpërthim”.

La Graciosa ka një sipërfaqe prej 29 kilometrash katrorë dhe u njoh si ishulli i tetë i banuar i Canaries vetëm në 2018, duke pushuar së konsideruari një ishull. Natyra e saj e pakontaminuar, me të cilën njeriu jeton në një mënyrë të respektueshme, e ka bërë atë një trashëgimi kombëtare dhe një destinacion për shumë turistë (rreth 25,000 çdo vit), të cilët vlerësojnë heshtjen, paqen dhe ujërat e kthjellta të kristalit, në kontrast me ngjyrat shterpë në brendësi.