Marco Gobbetti, i cili udhëhoqi markën e famshme britanike të modës Burberry, do të largohet në fund të këtij viti për t'u kthyer në Itali ku do të kryesojë markën rivale Salvatore Ferragamo.

Burberry (BBRYF) njoftoi dorëheqjen e Gobbetti-t në një deklaratë të hënën, duke bërë që çmimi i aksionit të kompanisë të bierë deri në 8% në Londër.

"Marco, i cili ka udhëhequr transformimin e markës dhe biznesit të Burberry, do të tërhiqet pas gati 5 vjetësh me kompaninë për të marrë një mundësi tjetër që do t'i mundësojë të kthehet në Itali dhe të jetë më pranë familjes së tij," tha Burberry.

Marco Gobbetti

Gerry Murphy, kryetari i kompanisë, shtoi se bordi ishte shumë i zhgënjyer nga vendimi i Gobbetti-t, por e kuptoi dëshirën e tij për t'u kthyer në Itali pas gati 20 vjetësh jashtë.

"Me Burberry-n të ri-energjizuar dhe të vendosur në një rrugë drejt rritjes së fortë, unë mendoj se tani është koha e duhur për mua që të tërhiqem," tha Gobbetti.

Në një njoftim të veçantë, Salvatore Ferragamo konfirmoi se Gobbetti do të bëhej CEO i kompanisë sa më shpejt që të lirohet nga detyrimet e tij kontraktuale në Burberry.

Aksionet në Ferragamo përparuan me 0.2% në Milano.

Para se të bashkohej me Burberry-n, Gobbetti punoi 13 vjet në gjigantin francez të mallrave luksoze LVMH (LVMHF), ku ishte CEO i Givenchy dhe Celin.