Hailey Bieber lançoi linjën e saj të kujdesit të lëkurës Rhode më 15 qershor, por tani është paditur për shkelje të markës tregtare nga një markë 8-vjeçare e modës me të njëjtin emër.

Në një deklaratë për Page Six Style, ekipi ligjor i kësaj të fundit pretendon se Bieber u përpoq të merrte markën tregtare nga dyshja e dizajnit Purna Khatau dhe Phoebe Vickers në vitin 2018; kur ato refuzuan, Bieber thuhet se vazhdoi me lançimin e markës së saj Rhode.

"Ajo e bëri këtë pavarësisht se dinte për Rhode dhe të drejtat e saj paraprake," tha Lisa T. Simpson, këshilltare kryesore gjyqësore në Rhode, për Page Six Style. “Është një rrethanë fatkeqe. Natyrisht, ne e kuptojmë që Hailey dëshiron të përdorë emrin e saj të mesëm për markën e saj, por ligji për këtë është i qartë: nuk mund të krijoni këtë lloj konfuzioni të markës vetëm sepse dëshironi të përdorni emrin tuaj. Ajo që po bën zonja Bieber është dëmtimi i një biznesi të bashkëpronësisë së pakicës, të cilin dy gra e kanë ndërtuar me kujdes dhe e kanë rritur si markë globale.”

E lançuar në vitin 2014, Rhode ofron fustane me printime shumëngjyrëshe dhe veshje të preferuara nga të famshëm si Mindy Kaling dhe Kelly Clarkson.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RHODE (@shoprhode)

Në një deklaratë tjetër për Page Six Style, bashkë-themelueset e Rhode, Khatau dhe Vickers pohojnë se ishin "të detyruara" të ngrenë padinë për të mbrojtur biznesin e tyre.

“Ne jemi ende një kompani e re dhe në rritje dhe nuk mund të kapërcejmë një personazh të famshëm me ndjekësit e Hailey-t duke përdorur emrin e kompanisë sonë për të shitur produkte të ngjashme,” thanë ato. “Ne nuk duam të padisim Hailey-n; ne duam të festojmë për të. Si kolege gra sipërmarrëse, i urojmë suksese. Hailey ka fuqinë dhe ndikimin e yjeve. Ajo mund të zgjidhte çdo emër për kompaninë e saj. Ne kemi vetëm emrin që kemi ndërtuar.”

Në padi thuhet se ndikimi i Bieber dhe përhapja virale e marketingut të saj do të shkaktojnë dëm të menjëhershëm, të vazhdueshëm dhe të pariparueshëm për markën e veshjeve Rhode.

Dy pronaret e bizneseit po i kërkojnë gjykatës që të bllokojë Bieber nga përdorimi i emrit Rhode për të shmangur çdo konfuzion midis markave të tyre.