Friuli Venezia Giulia, në verilindjen e largët të Italisë, do të rimbursojë udhëtimet e vizitorëve. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme për t’ju bërë të shkoni, rajoni do t’ju japë gjithashtu një kartë që ju mundëson hyrje falas në muze dhe transport publik falas.

I vetmi kusht është se duhet të qëndroni të paktën dy net. Por kjo nuk është një sakrificë e madhe në këtë rajon, ku do të gjeni qytete të lashta, male, milje e kilometra vend verërash dhe disa nga plazhet më të mira të Italisë.

Deri më 31 maj 2023, PromoTurismoFVG, bordi turistik vendas, do të rimbursojë tarifat e trenave vendase të udhëtarëve që mbërrijnë në qytetet Trieste dhe Udine dhe në vendpushimet bregdetare të Grado dhe Lignano Sabbiadore, në një përpjekje për të promovuar udhëtim të qëndrueshëm./bm/