Raporti intim është një çështje shumë personale mes individësh, por me sa duket ka disa gjëra që vështirë të thuhen, edhe mes një çifti. Këtu janë tri pyetje që ne nuk guxojmë t'i bëjmë kurrë...

Mund të kem disa orgazma?

Ende ekzistojnë shumë dyshime në lidhje me kënaqësinë e femrave dhe versionet e ndryshme ekzistuese. Një studim i kohëve të fundit i publikuar në Journal of Medicine Seksual, ka treguar se të gjitha orgazmat femërore janë gjeneruar nga stimulimi klitoral. Orgazma e shkaktuar nga stimulimi i drejtpërdrejtë i klitorisit është shumë intensive, por më sipërfaqësore sesa ajo e fituar me penetrim. Por edhe me marrëdhëniet vaginale, klitorisi stimulohet ende. Kjo është arsyeja pse një grua mund të përjetojë shumë orgazma. Më shumë se 13% e grave pretendojnë të arrijnë kënaqësi me stimulimin e dyfishtë të klitorisit.

Si e dalloj ejakulacionin?

Një pyetje shumë e zakonshme, e cila intrigon si burrat ashtu edhe femrat, është ejakulimi femëror dhe manifestimet e tij. Aristoteli ishte i pari që fliste për ejakulimin e grave, pastaj debati u zgjerua për t'u pushuar nga Kinsey, i cili mohoi se mund të ekzistonte një fenomen i krahasueshëm me ejakulimin mashkullor në seksualitetin femëror. Studimet e fundit, nga ana tjetër, kanë rivlerësuar rolin e gjëndrave tek femrat, të cilat mezi janë skicuar në sistemin riprodhues por me madhësi të ndryshueshme, megjithatë, nga gruaja tek gruaja. E pra, gjatë orgazmës femërore emetohen dy lloje të lëngjeve (të ashtuquajturat squirting): një, me sasi më të vogël, duket të jetë pjesërisht urinë e cila dëbohet pa dashje në momentin e orgazmës dhe një, në vend të kësaj, është krejtësisht e ngjashme me ejakulimin e meshkujve (në këtë rast, është një antigjen i prostatës specifike).

Nëse ai kërkon të masturbojmë njëri-tjetrin?

Është e vështirë të besohet, por masturbimi mbetet një subjekt tabu për shumë çifte. Megjithatë, nga një hulumtim i fundit i SHBA-ve mbi autoerotizmin, doli që 40% e meshkujve pranojnë se masturbohen çdo ditë (për shkak të eksitim seksual, për të lehtësuar tensionin ose edhe për të fjetur më mirë). Përqindja e mbetur e bën këtë të paktën dy herë në javë. Përsa u përket grave, më shumë se 20% e tyre masturbojnë çdo ditë për të njëjtat arsye të dhëna nga burrat. Dhe nuk është e pazakontë që burri t'i kërkojë partnerit të masturbojnë njëri-tjetrin gjatë marrëdhënies seksuale ose të shikojë njëri-tjetrin gjatë masturbimit. Është një "fantazi erotike e aplikuar" që nuk dëmton çiftin, me të vërtetë duket sikur çimenton marrëveshjen e saj dhe nuk ka asgjë më pak se një raport i plotë intim.