Një kompani hekurudhore zvicerane fitoi rekordin për trenin më të gjatë të pasagjerëve në botë me një udhëtim të shtunën në një nga shinat më spektakolare nëpër Alpe.

Kompania Rhaetian Railway drejtonte trenin 1.9 kilometra të gjatë të përbërë nga 100 vagona përgjatë rrugës Albula-Bernina nga Preda në Bergün.

Rruga u përcaktua një Trashëgimi Botërore e UNESCO-s në vitin 2008 dhe të çon nëpër 22 tunele, disa prej të cilave spirale nëpër male, dhe nëpër 48 ura, duke përfshirë Viaduktin e lakuar Landwasser.

"Ne kemi një jubile të 175-vjetorit të Hekurudhave Zvicerane dhe kjo përpjekje për rekord botëror duhet të jetë një ngjarje e madhe e këtij jubileu", shpjegoi CEO i Rhaetian Railway, Dr Renato Fasciati.

I gjithë udhëtimi zgjati më shumë se një orë.

Fasciati shpreson që kur njerëzit në vende të tjera të shohin bukurinë e fshatit gjatë përpjekjes për thyerjen e rekordeve të trenit, edhe ata do të tërhiqen në këtë rajon të Zvicrës.