Foshnjat binjake në foto kanë lindur në shtetin amerikan të Tenesit nga embrione të ngrira më shumë se 30 vjet më parë.

Ky besohet të jetë një rekord i ri për embrionet më të gjata të ngrira ndonjëherë që kanë rezultuar në një lindje të suksesshme të gjallë.

Ato u ruajtën në rreth -128C në azot të lëngshëm më 22 prill 1992.

Rachel Ridgeway, një nënë e katër fëmijëve nga Oregon, i lindi binjakët më 31 tetor. Babai, Philip Ridgeway, tha se ishte befasuese.

Lydia Ann dhe Timothy Ronald Ridgeway (binjakët) ka të ngjarë të vendosin një rekord të ri, sipas Qendrës Kombëtare të Dhurimit të Embrioneve (NEDC), një organizatë private me bazë besimi që thotë se ka ndihmuar në lindjen e më shumë se 1200 foshnjave nga embrione të dhuruara.

Mbajtësja e mëparshme e rekordit të NEDC, Molly Gibson, lindi në vitin 2020 nga një embrion që ishte ngrirë për gati 27 vjet.

Embrionet binjake ishin krijuar për një çift i martuar anonim duke përdorur IVF. Burri ishte rreth të 50-tave dhe thuhet se mbështetej te një dhuruese vezësh 34-vjeçare. Ata u mbajtën në ruajtje në një laborator të fertilitetit në bregun perëndimor të SHBA deri në vitin 2007, kur çifti i dhuroi ato në NEDC në Knoxville, Tennessee që një çift tjetër t'i përdorte në vend të tyre.

Embriologët në klinikën partnere të NEDC, Southeastern Fertility, më pas kryen shkrirjen dhe transferimin në mitër në fillim të këtij viti.

“Isha pesë vjeç kur Zoti i dha jetë Lydia dhe Timothy dhe ai e ka ruajtur atë jetë që atëherë”, tha Philip Ridgeway për CNN nga shtëpia e familjes. "Në njëfarë kuptimi, ata janë fëmijët tanë më të mëdhenj, edhe pse ata janë fëmijët tanë më të vegjël. Ka diçka që të befason”, shtoi ai.

Binjakët janë fëmijët e parë që çifti Ridgeway - të cilët kanë katër fëmijë të tjerë nga mosha 1 deri në 8 vjeç - kanë pasur nëpërmjet IVF ose donatorëve.

LEXONI EDHE:

Kjo foshnjë lindi para një muaji, por 'është' 27 vjeçe. Historia e pazakontë e dy motrave të birësuara