Alessandro Michele po heq dorë nga roli i tij si drejtor kreativ i Gucci-t.

Grupi francez Kering, i cili zotëron Gucci-n midis markave të tjera luksoze, njoftoi largimin e tij të mërkurën. Michele e ka mbajtur këtë rol që nga viti 2015.

Në një deklaratë, kryetari dhe shefi ekzekutiv i Kering, François-Henri Pinault, falënderoi Michele-n për mandatin e tij 7-vjeçar.

“Pasioni i tij, imagjinata e tij, zgjuarsia dhe kultura e tij e vendosën Gucci-n në qendër të skenës, ku e ka vendin”, tha ai.

Kering nuk ka treguar se kush do ta pasojë Michele-n, i cili u largua me efekt të menjëhershëm.

Udhëhequr nga CEO i Gucci-t, Marco Bizzarri, emërimi i Michele nga drejtuesi i aksesorëve në drejtor kreativ në vitin 2015 erdhi si një tronditje për industrinë e modës. Megjithatë, ai ndihmoi shpejt për të nxitur një periudhë rritjeje të fortë dhe rindezi entuziazmin rreth shtëpisë luksoze italiane të modës.

Të ardhurat e Gucci-t pothuajse u trefishuan gjatë kohës së Michele-s në këtë rol.