Klitorisi është më i madh se sa mund të mendoni
Klitorisi është i mbushur me mbaresa nervore, siç e dinë shumë njerëz, megjithëse ka më shumë se sa njerëzit menduan fillimisht. Shkencëtarët mësuan për herë të parë në tetor se klitorisi i njeriut ka mbi 10,000 mbaresa nervore. Më parë mendohej se kishte rreth 8000, gjë që bazohej vetëm në një studim të bërë në vitet 1970 mbi lopët. Është një organ i gjerë që arrin përsëri në legen dhe rrethon vaginën dhe uretrën, dhe është i lidhur me të vërtetë me atë që ne e njohim si 'pika G'. Ajo që ia vlen të eksplorohet, megjithatë, është se si mund të stimuloni pjesë të tjera të klitorisit duke ndryshuar rutinën tuaj të masturbimit ose duke provuar pozicione të reja seksi. Këto teknika mund t'ju ndihmojnë të arrini të gjitha 10,000+ mbaresat nervore - eksperimentoni për të parë se çfarë ndjeheni më mirë për ju.

Pika 'G' mund të mos ju shkaktojë orgazmë
Pika G është parë prej kohësh si një lloj butoni magjik për të inicuar orgazmën, por kjo nuk është kështu dhe trupi nuk funksionon kështu. Në fakt është më shumë si një zonë. Në realitet, zona e pikës 'G' ka një morie indesh dhe gjëndrash që, kur stimulohen, mund të kenë disa rezultate emocionuese. Por çdo trup është i ndryshëm. Studiuesit e seksit thonë se rreth 26% e femrave përjetojnë orgazma vaginale pa ndonjë stimulim klitorial shoqërues, ndërsa rreth 70% përjetojnë orgazma ekskluzivisht përmes stimulimit klitorial.

Buzët tuaja nuk janë vetëm për puthje
Labitë tuaja nuk janë vetëm për mbrojtje, por edhe për kënaqësi. Kjo lëkurë është tepër e ndjeshme dhe plot me mbaresa nervore. Është për të mbrojtur të gjitha mukozat e rëndësishme dhe për t'ju dhënë kënaqësi dhe ndjeshmëri. Nëse ndiheni rehat në trupin tuaj mund t'ju ndihmojë të jeni më të pranishëm dhe të sigurt kur bëni seks, gjithashtu.

Sperma e re mund të ndikojë në ekuilibrin tuaj të pH
Vagina jo vetëm që pastrohet vetë, por ajo ka një ekosistem të mbushur me mikrobe, të cilët janë shumë të mirë në mbrojtjen e mukozave tuaja, gjë që ju ndihmon të mbroni nga infeksionet që mund të shfaqen. E gjithë kjo është pjesë e sistemit të integruar të sigurisë së vaginës. Aciditeti i vaginës do të thotë që bakteret mbrojtëse mund të ekzistojnë në mënyrë të qetë, dhe gjithashtu e bën atë të papërshtatshme për bakteret që nuk i dëshironi. Çdo gjë themelore që ul aciditetin e vaginës – sperma e re mund të jetë një nga këto gjëra – mund t’ju bëjë më të ndjeshëm ndaj llojeve të baktereve që nuk dëshironi. Kuptimi i kësaj mund t'ju ndihmojë të jeni në harmoni me mënyrën se si seksi pa prezervativ ose me partnerë të rinj ndikon në mikrobiomën tuaj dhe shëndetin e përgjithshëm vaginal.

Libidoja juaj luhatet me ciklin tuaj
Nuk do të jeni 'të ndezur' gjatë gjithë kohës, dhe kjo është krejtësisht normale. Në fakt, jeni më të ngarkuar erotikisht kur estrogjeni dhe testosteroni janë në pikën e tyre më të lartë në ciklin tuaj. Eksitimi mund të jetë më i ulët në ditët para menstruacioneve, nëse jeni vërtet të stresuara dhe nëse jeni duke marrë medikamente të caktuara.