Sytë kanë forma dhe madhësi kaq shumë ndryshme. Të gjitha llojet e formave të syve kanë bukurinë e tyre unike, megjithatë, nëse ka një pyetje që i bëhet shpesh një make up artisti, është: "Çfarë grimi përshtatet me formën e syve të mi?" 

Së pari, është mirë të identifikoni formën tuaj unike të syve nëse ende nuk e dini se çfarë lloji keni. 

Sigurisht, forma e syve të të gjithëve është krejtësisht unike, por janë tetë forma të dallueshme të syve: sytë me 'tul'; sy të rrumbullakët; sy bajame; sy monolidë; sy të kthyer përpjetë, sy të përmbysur, sy të mbyllur dhe sy të shtrirë. 

Më poshtë gjeni llojet e make up-eve që përshtaten më mirë me secilën formë syri.