Të gjithë duam ta mbajmë lidhjen pasionante. Është e rëndësishme të mos lejoni që seksi të bëhet pika e fundit në një listë të gjatë detyrash, detyrimi i fundit të cilit i drejtoheni kur të dy jeni të rraskapitur. 

Një nga mënyrat më konkrete për t'u siguruar që keni një jetë seksuale të mrekullueshme është duke folur me njëri-tjetrin për seksin. 

Hulumtimet tregojnë se çiftet që mund të flasin hapur në lidhje me seksin, kanë shumë fantazi në shtrat dhe femrat në marrëdhënie të tilla kanë më shumë orgazma. 

Mënyra më e mirë dhe më e lehtë për të folur me partnerin/en për seksin është duke i bërë pyetje. Nuk keni ide? Ne ju sugjerojmë:

1. Si të pëlqen të masturbohesh?

2. Ke ndonjë fantazi për të cilën ke qenë gjithmonë kurioz/e?

3. A ke ndonjë personazh të famshëm me të cilin/ën ke fantazuar të bësh seks?

4. Si është seksi ideal për ty?

5. Cili është vendi më “i egër” ku ke bërë/do të bësh seks?

6. Çfarë porno preferon?

7. Kur ndihesh më tërheqës/e?

8. Cila fjalë “e pistë” të eksiton?

9. Për çfarë mendon kur masturbon?

10. Çfarë është ndonjë gjë që ke pasur gjithmonë qejf ta provosh, por ke hezituar?

11. Çfarë të bën të ndihesh më mirë?

12. Cili është një moment i yni (seksual) që është i preferuari yt?

13. A do të provosh ndonjë pozicion të ri?

14. Cili është vendi i preferuar ku do të të puth?

15. Cili është vendi i preferuar ku do të më puthësh?

16. A ke ndonjë lodër seksuale të preferuar? (Nëse jo, a do doje të kishe?)

17. Cila ka qenë ëndrra më “e zjarrtë” seksuale?

18. A të pëlqen seksi "i egër"?

19. Cili është vendi yt i preferuar për të bërë seks?

20. A ka diçka që nuk të pëlqen kur e bëj?