Seksi i mirë është një nga kënaqësitë më të mëdha të jetës. Por nëse e gjeni veten të shqetësuar, të zemëruar ose të pakënaqur rreth seksit, nuk jeni vetëm. Rezulton se zhgënjimi seksual është një gjë shumë reale dhe është shumë më e zakonshme nga sa mund të mendoni.

Ndërsa termi frustrim seksual nuk është një diagnozë "zyrtare" në Manualin Diagnostik dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM), terapistja e seksit dhe marrëdhënieve Emily Jamea, PhD, thotë se shumë njerëz e përjetojnë atë në një moment të jetës së tyre.

"[Frustrimi seksual] karakterizohet nga ndjenjat e pakënaqësisë, ankthit, zemërimit dhe madje edhe depresionit për shkak të nevojave të paplotësuara seksuale," shpjegon Jamea. Ndodh kur “ke një pritshmëri rreth seksit dhe ajo nuk përmbushet sipas asaj pritshmërie”, shton Marla Renee Stewart, seksologe.

Njerëzit që ndihen të frustruar seksualisht shpesh përshkruajnë se ndihen të vetmuar dhe të izoluar brenda marrëdhënies.
 
Ndërsa frustrimi seksual mund t'u ndodhë njerëzve të të gjitha gjinive, ai mund të manifestohet ndryshe tek të gjithë. 

Megjithatë, njerëzit në një marrëdhënie nuk janë të vetmit që përjetojnë frustrim seksual - beqarët e ndiejnë atë po aq shumë. Profesionistët e shëndetit mendor panë një rritje të frustrimit seksual te beqarët gjatë pandemisë, kur njerëzit nuk ishin në gjendje të dilnin ose të bënin seks aq shpesh sa mundeshin më parë. Ky nuk është një mallkim vetëm për çifte, por mos u shqetësoni, ka një kurë.
 
Mbani mend: Frustrimi seksual nuk ka të bëjë vetëm me aktin e seksit, por edhe me intimitetin pas seksit. Njerëzit mund të masturbojnë për t'u kujdesur për elementin fizik, por vetëm një partner mund të kënaqë komponentin emocional.

Si gjithnjë, këshilla nr.1 e seksologëve është: Të komunikoni me partnerët tuaj!
 
Burimi: Cosmopolitan