Islanda vijon të mbetet vendi më paqësor dhe i sigurtë në botë, sipas Indeksit Global të Paqes 2023.

Ajo gjithashtu është vlerësuar gjithashtu si vendi i tretë më i lumtur në botë, pas Finlandës dhe Danimarkës.

Studimi mati nivelin e paqes duke përdorur tre fusha: konflikti i vazhdueshëm i brendshëm dhe ndërkombëtar; siguria shoqërore; militarizimi.

Top 10 vendet më paqësore në botë

1. Islanda
2. Danimarka
3. Irlanda
4. Zelanda e Re
5. Austria
6. Singapor
7. Portugalia
8. Sllovenia
9. Japonia
10. Zvicra