Është zbuluar se tema e ekspozitës së Institutit të Kostumeve të vitit të ardhshëm në Muzeun Metropolitan të Artit do të jetë 'Bukuroshet e Fjetura: Rizgjimi i Modës'.

Ekspozita thelbësore do të përfshijë 400 vjet histori, nga shekulli i 17-të i epokës elizabetiane deri te blerjet e shekullit të 21-të nga dizajnerë, duke përfshirë Phillip Lim, Stella McCartney dhe Connor Ives. Ekspozita do të strukturohet rreth 50 pjesëve historike domethënëse dhe estetike të bukura.

Ekspozita hapet gjithmonë me Met Gala, e cila zhvillohet çdo vit të hënën e parë të majit në Muzeun Metropolitan të Artit në New York. Këtu është gjithçka që duhet të dini për Met Gala 2024 - natën më të madhe të modës.

Kur është Met Gala 2024?
Met Gala 2024 do të zhvillohet të hënën më 6 maj në New York. Ngjarja zhvillohet të hënën e parë të majit të çdo viti që nga viti 2005, përveç vitit 2020, kur u anulua dhe në 2021, kur u mbajt në shtator, si pasojë e pandemisë.

Cila është tema e Met Gala 2024?
Ekspozita e pranverës 2024 titullohet 'Bukuroshet e Fjetura: Ringjallja e Modës'. Kurimi dhe teknologjia e fundit do të japin një kuptim më të thellë të këtyre pjesëve të brishta - një teknikë iluzionesh e njohur si fantazma e Pepper-it do të përdoret për të ringjallur disa pamje, ndërsa video animacioni, projeksioni i dritës, imazhi i zërit, AI, CGI dhe forma të tjera të stimulimit ndijor do të ofrojnë një kontekst më të thellë për secilën pjesë, sipas Luke Leitch të Vogue.

Çfarë është Met Gala?
Organizuar dhe kryesuar nga Anna Wintour që nga viti 1995, Met Gala është kthyer në një festë vjetore shumë të pëlqyer të modës. E konsideruar si një mbledhje fondesh për Institutin e Kostumeve të Muzeut Metropolitan të Artit, tradicionalisht ka qenë koha për të shënuar hapjen e ekspozitës së saj vjetore të modës. Vit pas viti, ngjarja mbledh shuma tetëshifrore.

Cila ishte tema e Met Gala 2023?
Tema e Met Gala 2023 ishte 'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty', në nderim të stilistit legjendar që vdiq në vitin 2019.  Në mënyrë të përshtatshme, kodi i veshjes së Met Gala ishte "për nder të Karlit".

Çfarë ndodh në Met Gala?
Me pak fjalë: është një sekret. Për këtë arsye, të ftuarit duhet t'i përmbahen politikës pa telefon (dhe, rrjedhimisht, pa media sociale). Megjithatë, rregullat u thyennga një grup i famshëm që pinin duhan dhe bënin selfie në banjë në vitin 2017. Ngjarja zakonisht përfshin një interpretuese të famshëm(si Rihanna) dhe të ftuarit gjithmonë eksplorojnë ekspozitën përpara se të ulen së bashku për darkë.

Sa njerëz marrin pjesë në Met Gala?
Ngjarja zakonisht pret rreth 600 pjesëmarrës, megjithëse një numër më i vogël morën pjesë në Met Gala 2021.