Adhuruesit e sporteve dhe lojërave elektronike kanë një destinacion të ri udhëtimi për të pritur në vitin 2024, pasi Arabia Saudite zbulon planin e saj ambicioz për të ndërtuar një qytet ‘Esports’ në Riad, kryeqytetin e vendit.

Me një buxhet mbresëlënës prej 500 milionë dollarësh të ndarë për këtë projekt, qyteti ‘Esports’ synon të vendoset si një destinacion kryesor për turne në shkallë të gjerë, i disponueshëm për të akomoduar deri në 20,000 pjesëmarrës.

Megjithëse përfundimi i plotë i qytetit është planifikuar për vitin 2024, qeveria lokale tashmë po parashikon mundësinë për të pritur Lojërat Botërore Kibernetike, një konkurs vjetor i sporteve elektronike që paraqet tituj të shumëfishtë lojërash dhe tërheq atletë nga e gjithë bota.

Ky ndërtim në vazhdim është një komponent i rëndësishëm i një nisme më të madhe të njohur si Saudi Vision 2030, e cila synon të diversifikojë ekonominë e Mbretërisë duke reduktuar varësinë e saj nga nafta dhe produktet e naftës, eksportet kryesore të vendit