Gazetari Piers Morgan mund të ketë thënë një të vërtetë të madhe mbi familjen mbretërore.

Në episodin e së mërkurës në "Piers Morgan Uncensored", britaniku zbuloi emrat e dy anëtarëve të familjes mbretërore që dyshohet se kishin "shqetësime" për ngjyrën e lëkurës së djalit të Princit Harry dhe Meghan Markle, Archie, të cilët u përmendën aksidentalisht në Hollandë në librin e ri të Omid Scobie “Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival.”

Sipas Morgan, emrat janë Mbreti Charles III dhe Princesha Kate Middleton, gruaja e Princit William, vëllait të madh të Harry.

Në libër, Scobie pretendon se Markle i shkroi letra private Charles, babait të burrit të saj, duke përmendur dy anëtarë të familjes mbretërore që morën pjesë në bisedat e supozuara "shqetësuese" rreth lëkurës së saj dhe Harryt. Në botimin përfundimtar të librit - që mbulon gjendjen e monarkisë britanike pas vdekjes së mbretëreshës Elizabeth II në shtator 2022 - Scobie nuk i përmend anëtarët e familjes që u tha se kishin vënë në dyshim tonin e lëkurës së Archie për shkak të ligjeve për shpifje.

Pasazhi i botuar thotë, “Edhe pasi Meghan dhe Charles diskutuan me letër për paragjykimet e mundshme të pavetëdijshme brenda familjes pasi u zbulua se [i redaktuar] mori pjesë në biseda të tilla rreth Archie, [i redaktuar] ka shmangur diskutimin e temës me [të redaktuar]. ”

Megjithatë, disa kopje të librit që u përkthyen në holandisht dhe u botuan në Hollandë kishin emrat e shtypur.

Morgan u shpjegoi shikuesve se megjithëse nuk “beson se janë bërë ndonjëherë komente raciste nga ndonjë prej familjes mbretërore”, ai mendonte se bashkëqytetarët e tij kishin të drejtë të dinin informacione që vetëm një pjesë e vogël e lexuesve nga një tjetër vendi kishin mësuar pa dashje.

“Sinqerisht, nëse holandezët në një librari mund ta marrin atë dhe të shohin këta emra, atëherë ju - britanikët këtu, të cilët në fakt paguani për familjen mbretërore britanike - keni të drejtë të dini gjithashtu.

Markle e bëri fillimisht këtë akuzë gjatë intervistës së saj me Oprah Winfrey në mars 2021. Ish-aktorja nuk do të thoshte se me kë ishin bisedat e supozuara, por ajo pretendoi se kishte "disa" në lidhje me ngjyrën e mundshme të lëkurës së Archie.