Ka shumë arsye të ndryshme pse dikush mund të ndihet vetëm në zemër, pavarësisht se mund të jetë ose jo në një marrëdhënie.

Pavarësisht përfitimeve të shumta të të qenit single, shoqëria shpesh ushtron shumë presion tek individët për të qenë në një lidhje, gjë që mund të jetë dërrmuese dhe zhgënjyese për ata që arrijnë në pikën e të ndjerit vetëm brenda tyre.

Është e rëndësishme të mbani mend se të qenit single në zemër është krejtësisht normale dhe duhet të pranohet, ashtu si çdo status tjetër i marrëdhënies. Të gjithë janë të ndryshëm. Nuk ka asnjë mënyrë "të drejtë dhe të njejtë" për të jetuar jetën.

Për ata që ndihen single në zemër, është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se të qenit në një lidhje nuk përcakton vlerën e një personi. Është mirë të jesh i kënaqur me të qenit beqar dhe të fokusohesh te vetja në vend që të kërkosh një partner romantik.

1. Ti e shijon shumë kohën që kalon vetëm dhe nuk ndjen nevojë të jesh në mënyrë të vazhdueshme e rrethuar nga njerëz të tjerë.

2. Ti vlerëson më shumë se gjithçka tjetër pavarësinë dhe origjinalitetin në jetën personale dhe profesionale.

3. Ke ndjesi shumë të fortë individualizmi dhe je shumë komode kur kujdesesh vetë për veten.

4. Prioritet për ty janë interesat dhe hobitë e tua para interesave të partnerit. 

5. Je e kënaqur me statusin aktual të lidhjes dhe nuk ndjen asnjë lloj presioni për ta ndryshuar.

6. E ke shumë të vështirë të mendosh për një lidhje afatgjatë apo për një martesë.

7. Ti zgjedh të fokusohesh tek rritja dhe zhvillimi yt personal dhe jo tek ajo e lidhjes.