Je lodhur nga takimet që nuk funksionojnë?! Edhe unë.

Sapo lexova për një term, Contra-Dating, në shqip mund ta themi kundra-takime.

Këto përkufizohen si "takime jashtë 'tipit' tuaj të zakonshëm".

Kërkimi i vazhdueshëm i partnerëve me të njëjtat atribute fizike, tipare të personalitetit ose interesa personale ose profesionale mund të kufizojë alternativat. Ju mund të përjashtoni disa njerëz cilësorë me të cilët do të ndiheni vërtet mirë pa e kuptuar.

Një sondazh i vitit 2023 nga Plenty of Fish me beqarët britanikë zbuloi se 59% janë angazhuar në contra-dating. Një e treta e të anketuarve thonë se po i ndryshojnë gjërat sepse kanë qenë të pasuksesshëm kur i qëndrojnë tipit të tyre në zgjedhjen e partnerit.

Eva Gallagher, ekspertja e takimeve në Plenty of Fish, tha se ajo rekomandon Contra-Dating për "beqarët që kërkojnë të dalin jashtë zonës së tyre të rehatisë dhe të ndryshojnë përvojat". Ndoshta ju gjithmonë tërhiqeni drejt të njëjtit lloj personi, sepse duket sikur përshtatet më mirë me ju, por herë pas here zbuloni se nuk jeni një good match.

Si të takoni njerëz jashtë tipit tuaj

Kur përpiqeni të takoni njerëz të rinj personalisht, bëni diçka pak jashtë zonës suaj të rehatisë. Ndoshta aktivitete, hobi ose klasa për të cilat keni pasur gjithmonë interes, por nuk i keni ndjekur kurrë. Tani është koha për të dhënë një goditje!