Së fundmi po flitet për 'të dashurat' nga AI (inteligjenca artificiale) që komunikojnë si një njeri. 

Thuhet se kjo gje është më bindëse për burrat sesa për gratë.

Këtu janë 3 pikat kryesore që psikologët theksojnë për të dashurat nga inteligjenca artificiale:

Seksi me inteligjencë artificiale nuk duhet të jetë më i mirë se ai i vërtetë.

Thjesht duhet të jetë bindës në një farë mënyre - në thelb, të përmbushë një nevojë të paplotësuar. Fakti që shumica prej nesh preferojnë një biftek ribeye sesa një hamburger të McDonald's nuk e ka lënë jashtë biznesit McDonald's. Ushqyerja, si seksi, është e këndshme në shumë varietete të ndryshme.

Gjatë disa dekadave të fundit, njerëzit kanë bërë më pak seks. Për shembull, në mesin e meshkujve të moshës 18 deri në 24 vjeç, një në tre nuk ka pasur marrëdhënie seksuale vitin e kaluar. Kjo është popullata që mund t'i shohë të dashurat e AI më bindëse.

Marrëdhëniet romantike kërkojnë përpjekje dhe janë sfiduese.

Mbajtja e një marrëdhënieje të shëndetshme kërkon energji dhe kohë që janë në mungesë për shumë njerëz sot. Për shembull, Sondazhi i Stresit në Amerikë i Shoqatës Amerikane të Psikologjisë 2022 zbulon se 27% e amerikanëve mendojnë se "në shumicën e ditëve, janë aq të stresuar sa nuk mund të funksionojnë në çift. Ky nuk është një grup që ka energji të mjaftueshme për t'u kujdesur për një romancë.

Shkalla e shqetësimeve dhe mosfunksionimeve seksuale mbetet e lartë.

Në fakt, deri në 40% e të rriturve në SHBA raportojnë një shqetësim apo mosfunksionim seksual. Problemet seksuale shpesh shoqërohen me vetëdije, ankth ose turp. Si rezultat, njerëzit me disfunksione seksuale kanë më shumë gjasa të shmangin seksin me një partner njerëzor dhe në vend të kësaj të zgjedhin teknologjinë e seksit si pornografia. Ndërsa teknologjia e seksit përparon, do të kishte kuptim që këto alternativa gjithnjë e më realiste ndaj seksit njerëzor do të bëhen edhe më bindëse.