Pjesa më e madhe e vajzave ëndërrojnë ditën e fejesës apo martesës si një ditë të jashtëzakonshme dhe s’ka pse të mos jetë e tillë. Por përpara kësaj, është shumë e rëndësishme t’i jepni kohë vetes që disa gjëra t’i bëni siç duhet. Është shumë e rëndësishme të mbani një sy hapur rreth këtyre gabimeve që bëni sa herë që blini unazën e fejesës (martesës). Ja cilat janë gabimet e çifteve:

Presin deri në momentin e fundit

Në një kohë kur mund të jeni duke pritur të vijë dita e madhe, ditë pas dite mund të jeni afër zyrtarizimit të lidhjes, kështu që sa më shumë kohë të kalojë, aq më shumë duhet t’i jepni kohë vetes për të vizituar sa më shumë dyqane dhe për të zgjedhur në fund më të mirën.

Nuk e mendojnë buxhetin

Si çdo gjë që ka lidhje me një ditë të rëndësishme, ju duhet të uleni si çift dhe të jeni realist për shpenzimet që do të bëni edhe për unazat.

Zgjedhin diçka shumë trendy

Trendet vijnë dhe ikin dhe mund të jetë mjaft e thjeshtë për t’u orientuar nga të famshmit cilat janë unazat më në modë. Por në ndryshim nga shumë prej yjeve, juve ju duhet të zgjidhni një unazë për shumë vite që do të vijnë, kështu që është mirë të zgjidhni diçka që t’i rezistojë kohës, por edhe të shkojë me unazën e fejesës.

Harrojnë stilin e tyre të jetesës

Dëshironi të dilni dhe të bëni jetë sociale, të shëtisni apo të kaloni kohë me miqtë? A bëni shumë punë punë me duar edhe në shtëpi? Preferoni të shkoni shpesh në palestër? Këto të gjitha duhen menduar para se të zgjidhni unazën – ju nuk doni diçka delikate që mund të dëmtohet lehtësisht.

Mendojnë se partneri ka shumë

Nëse ti dhe partneri yt keni shije të ndryshme – mos u shqetëso – nuk është nevoja për të pasur marka pa fund. Bizhuteritë duhet të jenë reflektim për stilin tuaj unik dhe personalitetin dhe nëse është kjo ajo që kërkoni çdo ditë, atëherë mund të jetë treguese e dashurisë suaj të vërtetë.

Blejnë online

Ndërsa është më lirë t’i blesh unazat online, ky është një investim jo pak i vogël, për më tepër që unaza është një artikull që do ta shohësh në duart e partnerit para se të zhvilloni ceremoninë. Duhet të vizitosh paraprakisht një dyqan bizhuterish (pyet familjen dhe miqtë për rekomandime të mëtejshme) që mund të të orientojë për të bërë zgjedhjet e duhura dhe me kualitet të lartë. Nëse duhet të blesh patjetër online, sigurohu që të gjesh një faqe të kontrolluar dhe të liçensuar.