Jack Ma, themeluesi dhe kryetari i Alibaba Group, kompania e njohur si “Amazon i Kinës”, është bërë njeriu më i pasur në Kinë.

Që nga e marta, vlera neto e pasurisë së tij llogaritet në 31.1 miliardë dollarë, krahasuar me 30.9 miliardë dollarë të Wang Jianlin, një zhvillues i pronës komerciale.

Ma Huateng, kryetari i shërbimit të internetit Tencent, renditet i treti me 29.7 miliardë dollarë, sipas revistës Forbes.

Sipas Business Magazine, vlera e aksioneve të Jack Ma është rritur pasi aksionet e Alibaba kanë arritur 28% që nga fundi i dhjetorit. Aksionet shënuan një nivel të ri të gjithanshëm në fund të prillit. Alibaba doli në treg në shtator të vitit 2014, duke vendosur një rekord si IPO (oferta fillestare publike) më i madh në histori.

Ma, 52 vjeç, është tani njeriu i 21 më i pasur në botë, sipas Forbes, dhe është vetëm 100 milionë dollarë mbrapa miliarderit të Microsoft Steve Ballmer.

Një folës i mirë i gjuhës angleze, Ma vjen nga një origjinë relativisht e përulur para themelimit të Alibaba në vitin 1999, atëherë kur Interneti filloi të shkaktonte trazira të mëdha në Kinë. Sot, përveç njësisë së tij të tregtisë elektronike, Alibaba zotëron shumicën e aksioneve në The Morning Post të Kinës Jugore; Youku Tudou, i njohur si “YouTube i Kinës” dhe një prodhues i smartphone-ëve.