Sipas një studimi të ri të Oksfordit, njerëzit që kanë kaluar koronavirusin, nuk ka shumë të ngjarë që ta kontraktojnë sëmundjen përsëri për të paktën gjashtë muaj.

Studiuesit thonë se gjetjet janë ‘emocionuese’ sepse përfaqësojnë një hap të rëndësishëm për të kuptuar se si mund të funksionojë imuniteti Covid-19.

Studimi, i botuar të premten, pretendon të jetë hulumtimi i parë në shkallë të gjerë për sa i përket mbrojtjes që marrin njerëzit kundër ri-infektimit.

Ekziston një optimizëm në rritje që një vaksinë Covid mund të ndihmojë në dhënien fund të pandemisë së koronavirusit që ka marrë mbi 1.3 milion jetë në të gjithë botën. Zyrtarët dhe ekspertët e shëndetit publik kanë paralajmëruar se mund të duhen muaj, ndoshta edhe më shumë se një vit, për të shpërndarë doza të mjaftueshme të çdo vaksine të mundshme për të arritur të ashtuquajturin imunitet të tufave dhe për të shtypur virusin.