TikTok ishte aplikacioni më i shkarkuar në botë në vitin 2020. Sipas kompanisë dixhitale të analitikës App Annie, TikTok i zuri vendin e parë Facebook Messenger.

Platforma kineze e shpërndarjes së videove është aplikacioni i vetëm që nuk është në pronësi të Facebook në Top 5 aplikacionet globale më të shkarkuara.

Aplikacionet në pronësi të Facebook kanë mbajtur vendin e parë që prej fillmit të sondazhit, në vitin 2018 dhe kompania ende dominon, pasi në Top 5 qëndronin edhe WhatsApp, Instagram dhe Facebook Messenger.

Epërsia që TikTok po merr vitet e fundit është e madhe. Që prej izolimit nga pandemia, njerëzit u orientuan edhe më shumë nga TikTok, si një formë e re dhe ndryshe argëtimi.