Këshilltarët për vaksinimin në Agjencinë e Ushqimit dhe Barnave në SHBA pas një takimi të mbajtur të premten nuk kanë sugjeruar injektimin e një doze të tretë vaksine kundër COVID-19 për amerikanët nën 16 vjeç dhe të rriturit që kanë marrë vaksinë Pfizer më shumë se gjashtë muaj më parë.

Nga ana tjetër është rekomanduar marrja e një doze të pretë për personat mbi 65 vjeç dhe për ata që rrezikojnë të kalojnë COVID-19 të rëndë.

Të dhënat nga Qendra e Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve në SHBA se mbi 25% e amerikanëve që mund të vaksinohen ende nuk kanë marrë as dozën e parë ndërsa më shumë se 1.9 milionë amerikanë kanë marrë një dozë shtesë.

Vendimi vjen pas deklaratës së Presidentit Joe Biden, i cili një muaj më parë tha se të rriturit që kanë marrë dy doza Pfizer dhe Moderna të paktën 8 muaj më parë të nisin të marrin një dozë shtesë nga 20 shtatori.