Aplikimi i dozës së 3-të të vaksinës anti-Covid për personat mbi 60 vjeç si dhe vaksinimi i personave 16 vjeç do të nisë më 1 nëntor. Komiteti i Ekspertëve ka miratuar rekomandimet e Komitetit Teknik të Imunizimit për dozën ‘Buster’ dhe uljen e fashës moshore.

Komiteti vendosi që personat mbi 60 vjeç të bëjnë dozën e tretë të vaksinës jo më herët se 6 muaj nga doza e dytë, duke filluar nga 1 nëntori, fëmijët mbi 16 vjeç do të ftohen për vaksinim me konsensusin e prindit dhe rekomandimin e mjekut. Do të ftojmë dhe fëmijët mbi 12 apo 15 që kanë sëmundje të imunitetit”.

Edhe pse shifrat po vijnë drejt përkeqësimit komiteti nuk ndryshoi asnjë nga masat ekzistuese.

Incidenca dyjavore është 222 për 100 mijë banorë ka një rritje të rasteve aktive totale në këtë periudhë në 6444”.

Sa i takon të infektuarve vijon të jetë i njëjtë raport meshkuj femra, 48 me 52 për qind.