Në botën muzikore, cover-at janë të zakonshëm, por shpesh të kritikuar.

 "Nuk mund të krijonit diçka tuajën?" ju mund të dëgjoni ekspertët që tallen. Megjithatë, cover-at janë dhe kanë qenë prej kohësh një pjesë thelbësore e evolucionit të muzikës.

 Të mos harrojmë se Beatles dhe The Rolling Stones mbështeteshin në një ‘patericë’ vover-ash bluz në vitet e tyre të formimit përpara se të gjenin besim dhe kohë për të mbushur ditarët e tyre diskografikë.

Sot, ka më shumë se 1600 cover-a të regjistruar të këngës ‘Yesterday’, sipas Rekordeve Botërore Guinness. Ndërkohë, Broadcast Music Incorporated (BMI) raportoi se kënga u interpretua mbi shtatë milionë herë vetëm në shekullin e 20-të.

Shikoni listën e plotë e dhjetë këngëve më të kënduara në historinë e muzikës.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revista | CLASS | MAGAZINE (@revistaclass_)

The Beatles – ‘Yesterday’
The Rolling Stones – ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’
Elvis Presley – ‘Love Me Tender’
Michael Jackson – ‘Billie Jean”
The Beatles – ‘Eleanor Rigby’
Frank Sinatra – ‘My Way’ 
Simon and Garfunkel – ‘Bridge Over Troubled Water’
Bill Withers – ‘Ain’t No Sunshine’ 
Leonard Cohen – ‘Hallelujah’
The Beatles – ‘And I Love Her’