YouTube ka pezulluar kanalin e Presidentit Donald Trump për të paktën një javë dhe potencialisht më gjatë.

Një video e fundit në kanalin e Trump kishte nxitur dhunë, tha YouTube për CNN Business. Ajo video tani është hequr.

YouTube nuk pranoi të ndajë detajet e videos që publikoi Trump gjatë protestës, por tha se pas një javë ndërprerjeje, vendimi do të rishikohet. YouTube gjithashtu hoqi përmbajtjen nga kanali i Shtëpisë së Bardhë për shkelje të politikës, tha kompania CNN Business.

Deri më tani, YouTube kishte qenë e vetmja platformë kryesore e mbetur e mediave sociale që nuk e kishte pezulluar Trump në një farë mënyre. Facebook ka pezulluar llogarinë e Trump "për një kohë të pacaktuar", ndërsa Twitter e ka ndaluar plotësisht Trump.

Në deklaratën e YouTube shkruhej: “Pas shqyrtimit dhe të shqetësuar në lidhje me potencialin e vazhdueshëm të dhunës, ne hoqëm përmbajtjen e re të ngarkuar në kanalin e Donald J Trump për shkeljen e politikave tona”.

Ky vendim vjen pas atij të Twitter, Facebook dhe Instagram-it që kanë pezulluar të gjitha llogaritë e liderit amerikan deri në përfundim të mandatit të tij.

Pesë njerëz e humbën jetën në protestën pro-Trump gjatë sulmit të Capitol Hill, në përpjekje për të bllokuar fitoren e Biden.