Një peisazh marokenë i pikturuar nga Winston Churchill dhe në pronësi të Angelina Jolie u shit në ankand të hënën për më shumë se 11.5 milionë dollarë, duke thyer rekordin e mëparshëm të veprës së udhëheqësit të Luftës së Dytë Botërore të Britanisë. 

Brad Pitt e bleu pikturën për $2.95 milionë në 2011-ën ndërsa sot, Jolie arriti ta shiste për $11.5 milionë gjatë një ankandi në Londër.

"Kulla e Xhamisë Koutoubia" u shit në Christie's në Londër për 8,285,000 paund (11,590,715 dollarë). Vlerësimi i para-shitjes ishte 1.5 milion paund deri në 2.5 milionë paund dhe çmimi i mëparshëm rekord për një pikturë të Churchill ishte pak më pak se 1.8 milionë paund.

Imazhi i xhamisë së shekullit të 12-të në Marrakech në perëndim të diellit, me Malet Atlas në sfond, është një pjesë e historisë politike dhe e Hollywood-it.

Burimet më parë thanë se fiksimi i Pitt për dramën e Luftës së Dytë Botërore të Quentin Tarantino, "Bastards Inglourious", frymëzoi interesin e tij për veprën e Churchill. 

Ai dhe Jolie gjithashtu thuhet se një herë vizituan Dhomat e Luftës Churchill së bashku në MB për një turne privat.