1.Marriage Story

"Marriage Story" nuk është thjesht një histori martese aq sa është një histori që tregohet për një martesë ndërsa vdes, shfaq rolin e atyre historive në jetën e atyre që së shpejti do të bëhen ish, dhe, mbi të gjitha, kornizat që lindin ato histori, ku dëshmojnë se janë të pandashme nga thelbi i tyre. 

2.Little Women

Një përzierje kronologjike e trondit historinë dhe e shtyn shikuesin t'i kushtojë vëmendje. Ashtu si çdo romancier i mirë dhe çdo regjisor i madh, Gerwig nuk ka frikë ta lërë audiencën në 'ankth'. Ajo i beson inteligjencës dhe kuriozitetit të audincës. Riorganizimi i komplotit është një mënyrë për ta bërë "Little Women" më kinematografike pa përdorur truket apo marifetet.

3.Blue Valentine

4.Gone Girl

Eshtë një film thriller psikologjik amerikan i vitit 2014 bazuar në romanin me të njëjtin titull. E vendosur në Misuri, historia është një mister postmodern që ndjek ngjarjet rreth Nick Dunne (Ben Affleck), i cili bëhet i dyshuari kryesor në zhdukjen e papritur të gruas së tij Amy (Rosamund Pike). 

5.The Shining (1980)

Jack Torrance, gruaja e tij Wendy dhe djali i tyre i vogël Deni transferohen në hotelin Overlook, ku Jack është punësuar si kujdestar i dimrit. I shkëputur nga qytetërimi për muaj të tërë, Jack shpreson të luftojë alkoolizmin dhe tërbimin e pakontrolluar ndërsa shkruan një skenar. Forcat e liga që banojnë në Overlook - i cili ka një histori të gjatë dhe të dhunshme - lakmojnë Denin e ri për fuqitë e tij paraprake dhe shfrytëzojnë dobësitë e Xhekut në përpjekje për të marrë djalin.

6.Happy Together (1997)

Romanca mes dy homoseksualëve nga Hong Kongu përfundon menjëherë pasi ata mbërrijnë në Argjentinë. Lai punuesohet në një bar tango në Buenos Aires. Ho i kthen mashtrimet për argëtim dhe fitim, por kthehet me vrap tek Lai për ngushëllim kur një nga klientët e tij e lë atë të mavijosur dhe të gjakosur...

7. 500 Days of Summer (2009)

Djali takon vajzën. Djali bie në dashuri. Vajza jo. Kjo histori post-moderne e dashurisë nuk është kurrë ajo që ne presim të jetë - është e mprehtë, por emocionuese, qesharake dhe e trishtueshme, një udhëtim i shtrembëruar i ngritjeve dhe uljeve që nuk shkon ashtu si e emdnojmë. 

8.Nightmare Alley (2021)

Romancë dhe tragjedi...