Mediat turke kanë publikuar detaje nga sherri i Mërgim Berishës me të fejuarën e tij. Duket se kjo çështje është zgjidhur me gjykatë dhe tashmë futbollisti rrezikon burgun, pas denoncimeve për dhunë.

Sulmuesi i Fenerbahçes, Mërgim Berisha, i cili dyshohet se ka rrahur të dashurën, Vesa Vllasaliu, dhe i ka konfiskuar sendet personale në rezidencën ku jetonin së bashku në Umraniye, është i detyruar nga gjykata t’i qëndrojë larg. Gjykata, gjithashtu, në vendimin e saj theksoi se nëse Berisha nuk zbaton vendimin, ai do të dënohet me burgim të detyrueshëm deri në 30 ditë.

Vesa Vllasaliu, përmes avokatit të saj, ka bërë kallëzim kundër sulmuesit të Fenerbahçes, Mergim Berisha. Në peticion thuhej se Vllasaliu dhe Berisha jetojnë së bashku që nga shtatori i vitit 2021 dhe kishin planifikuar muajin e ardhshëm të bënin martesë.

Në një speciale të medias prestigjioze në Turqi, Hurriyet, thuhet se në peticion pretendohej se Berisha ka ushtruar dhunë ndaj Vllasaliut dhe e ka dëbuar nga banesa në Umraniye, ku jetonin së bashku. Në peticion thuhej se Berisha i ka konfiskuar sendet e Vllasaliut dhe nuk e ka lejuar t’i marrë. Në peticionin për rojet e sigurisë së rezidencës së Berishës thuhet se ai ka dhënë udhëzime si “Mos e çoni Vllasaliun në asnjë vend”.

Në peticion ndër të tjera raportohej se: “Qëllimi i vetëm i klientit është të marrë sendet private, madje edhe faturat, dhe të ndërpresë të gjitha marrëdhëniet me palën tjetër. Megjithatë, ka shumë të ngjarë që klienti të ekspozohet sërish ndaj dhunës fizike. Përveç kësaj, ai përdor lloje të ndryshme të sharjeve dhe fjalimeve fyese ndaj avokatit.” Në peticion thuhej gjithashtu se Berisha e kërcënoi Vllasaliun.

Në peticionin ku pretendohej se Berisha ka kryer edhe veprën e “plaçkitjes” duke mos i dhënë sendet e Vllasalit, theksohej se Vllasaliu kishte bërë kallëzim ndaj Berishës. U kërkua që ndaj Berishës të niste një hetim dhe të jepej një urdhër ndalimi.

Gjykata e Parë e Anadollit, nga ana tjetër, vendosi që Berisha të mos bëjë fjalë dhe sjellje që përfshijnë dhunë, kërcënime, fyerje, poshtërime dhe poshtërime për 2 muaj, në përputhje me Ligjin për Mbrojtjen e Familjes dhe Parandalimin e Dhuna Kundër Grave’. Gjithashtu nga gjykata u vendos që Berisha të mos afrohej për 2 muaj në banesën dhe vendin e punës së Vllasaliut.

Gjykata vendosi gjithashtu që Berisha të mos shqetësonte Vllasaliun për 2 muaj me mjete komunikimi apo mjete të tjera dhe vendosi që nëse konstatohet se Berisha nuk ka respektuar kërkesat e vendimeve në fjalë, do të dënohet me burgim nga 3 ditë deri në 30 ditë.