1- Ndaloni së thëni emrin e tij

Si mund ta harroni një të dashur nëse emri i tij përsëritet një milion herë në ditë? E pamundur, kjo është përgjigja. Sa herë shqiptohet emri i ish-it, në fakt është normale që mendja të shkojë drejt së shkuarës dhe ndjenjave të mira që keni përjetuar dikur. Pa përmendur emrin e tij personi është më e lehtë të mos mendosh për të dhe me kalimin e kohës fuqia e kujtimeve do të bëhet më pak intensive dhe vuajtja paksa më e lehtë për t'u përballur.

2- Mendoni vetëm për atë që nuk ju pëlqen tek ish-i juaj

 Është e zakonshme që një i dashur të vijë në mendje disa herë gjatë muajve pas ndarjes. Duke menduar për gjërat e mira të këtij personi, është e pamundur ta fshish këtë imazh nga mendja. Më mirë të mendoni për atë që nuk ju pëlqen tek ish-i juaj, për tiparet e karakterit që kanë çuar në shumë vuajtje. 

3 - Si të harrosh një person? Duke i thënë 'jo' pakënaqësisë dhe fajit

Si të harroj një ish që e kam lënë? Duke u përpjekur të mos ndiheni fajtorë për vendimin e marrë. Të zgjedhësh të largohesh nga dikush të bën të ndihesh keq, por është rruga e duhur, e vetmja rrugë që mund të çojë drejt lumturisë, ajo e vërteta, ajo me V të madhe.

4 – Të ndjesh keqardhje për veten është e kotë

Si të harroni një ish pas muajsh apo vitesh? Ndaloni së ankuari, të ndjeni keqardhje për veten, të jetoni në trishtim dhe shqetësim. Ju duhet të mësoni t'i thoni jo melankolisë dhe të gëzoheni për gjërat e vogla, të bukura që ju jep jeta. Shikoni përreth jush, në fund të fundit ka kaq shumë bukuri në botë.

5 – Për të harruar një ish keni nevojë për shumë angazhime

Të kesh një ditë të ngarkuar mund të jetë e lodhshme, është e vërtetë, por është gjithashtu një mënyrë për të mbajtur mendjen të zënë, për të shmangur të menduarit për ish-in tënd, për të bërë gjëra argëtuese që na lejojnë të kuptojmë se jeta është e mirë edhe pa këtë person pranë jush. 

6 - Rëndësia e kthimit të projektet dhe ëndrrat

Shumëkujt i ndodh edhe t'i mbyllinn në një sirtar projektet apo ëndrrat në favor të një historie dashurie. 

Duke e hapur atë sirtar përsëri dhe duke i marrë këto projekte dhe ëndrra përsëri në dorë, është një mënyrë për t'u shkëputur nga e kaluara. 

7 – Bëni plane për të ardhmen

Deri para disa muajsh, së bashku me të dashurin po bënit plane për të ardhmen. Sot gjërat ndryshuan, por planet për të ardhmen nuk duhen lënë mënjanë. Këto janë thjesht projekte që duhet të rishikohen në një çelës të vetëm. Ose mund të filloni projekte të reja. Ajo që ka rëndësi është të filloni të planifikoni jetën tuaj pa këtë person pranë jush.

8 – Rritni vetëvlerësimin

Kur një lidhje dashurie përfundon, është e lehtë të ndjesh vetëbesim të ulët. Rritja e moralit është thelbësore për të rimarrë frenat e jetës.

9– Dilni me një person të ri

Po, rikthimi në lojë është thelbësor. Nuk është e nevojshme ta bëjmë menjëherë, por nëse pas disa muajsh ndarje vjen një ftesë nga një person që në fund të fundit na pëlqen, është mirë ta pranojmë. Mund të jetë dikush i veçantë për të filluar një marrëdhënie të re, por edhe nëse jo, nuk ka rëndësi. Takimi me njerëz të rinj dhe largimi nga shtëpia është mënyra e duhur për të harruar një ish dhe për të buzëqeshur sërish.