Zayn Malik la fansat e One Direction të shkatërruar në vitin 2015 kur në mënyrë sensacionale njoftoi se po largohej nga grupi.

Ashtu si çdo grup tjetër miqësie, Zayn dhe shokët e tij të grupit, Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan dhe Louis Tomlinson kanë pasur pjesën e tyre të uljeve dhe ngritjeve.

Dhe në një intervistë të re, Zayn u thellua më tej në kohën e kaluar me shoket e grupit duke pranuar se kishte 'probleme themelore' në miqësinë e tyre.

Ai gjithashtu pranoi se grupi u sëmur nga njëri-tjetri pasi ishin bashkë çdo ditë për pesë vjet, pasi u formuan për herë të parë në X Factor në 2010.