Kriza në rritje e “çimkave të shtratit” në Francë ka ndezur një grindje politike pasi bashkia e Parisit tha se pushtimi i insekteve gjakpirëse duhet të trajtohet përpara Lojërave Olimpike të vitit të ardhshëm dhe ministri i transportit thirri operatorët e trenave dhe autobusëve për të parandaluar shtimin e insekteve në sedilje.

Një valë paniku dhe neverie është përhapur në të gjithë vendin pasi udhëtarët kanë postuar foto dhe video që supozohet se tregojnë insektet në sistemin e transportit lokal të Parisit, trenat me shpejtësi të lartë dhe në aeroportin Charles de Gaulle.

Disa udhëtarë në metronë e Parisit ose trenat lokalë kanë këmbëngulur se do të ngrihen tani e tutje, pasi kanë frikë të ulen në ndenjëse. Gjatë verës, kur një shikues i kinemasë në Paris postoi në mediat sociale për insektet, kompanitë e kinemasë lëshuan deklarata se si i trajtonin vendet. Ndërkohë, kompanitë e tymosjes kanë raportuar një kërkesë në rritje për pastrimin e shtëpive private.

Ministri i transportit, Clément Beaune, tha se do të mblidhte operatorët e transportit publik javën e ardhshme "për t'i informuar ata rreth kundërmasave dhe se si të bëjnë më shumë për mbrojtjen e udhëtarëve". Ai postoi në X, dikur Twitter, se qëllimi i tij ishte të "siguronte dhe të mbronte".

Nënkryetari i bashkisë së Parisit, Emmanuel Grégoire, i tha televizionit francez: “Askush nuk është i sigurt. Mund t'i kapni kudo dhe t'i sillni në shtëpi dhe të mos i zbuloni në kohë derisa të shumohen dhe përhapen."