Tani dimë detajet e para për Met Gala 2024, që do të mbahet të hënën e parë të majit. Ekspozita e Institutit të Kostumeve të vitit 2024 në Muzeun Metropolitan të Artit, e titulluar "Bukuroshet e Fjetura: Moda e Rizgjimit", do të shfaqë rreth 250 artikuj të nxjerrë nga koleksioni i përhershëm i Institutit të Kostumeve, shumë prej të cilave janë parë rrallë në publik më parë. Përpara ngjarjes së shumëpritur, Vogue po mbledh të gjitha detajet që dimë deri më tani.

Më poshtë, gjithçka që duhet të dini për Met Gala 2024.

Kur do të zhvillohet Met Gala 2024?
Met Gala 2024 do të zhvillohet të hënën, më 6 maj, në New York City në Muzeun Metropolitan të Artit. Ajo do të festojë ekspozitën e re të Institutit të Kostumeve, "Bukuroshet e Fjetura: Rizgjimi i Modës".

Cila është tema e Met Gala 2024?
Met Gala 2024 do të festojë ekspozitën e re të Institutit të Kostumeve, "Bukuroshet e Fjetura: Rizgjimi i Modës", por kodi i veshjes ende nuk është shpallur. Ekspozita do të shfaqë rreth 250 artikuj të rrallë të nxjerrë nga koleksioni i përhershëm i Institutit të Kostumeve. Duke përfshirë mbi 400 vjet histori të modës, pjesët do të përfshijnë dizajne nga Schiaparelli, Dior, Givenchy dhe më shumë. Disa veshje që janë shumë të brishta për t'u veshur përsëri - si një fustan ballore Charles Frederick Worth nga viti 1877 - do të shfaqen gjithashtu përmes animacionit video, projeksionit të dritës, AI, CGI dhe formave të tjera të stimulimit ndijor.

Andrew Bolton, kuratori Wendy Yu përgjegjës i Institutit të Kostumeve, shtoi se ekspozita do të formohet rreth tre "zonave" kryesore - Toka, Deti dhe Qielli - që i bëjnë haraç botës natyrore. "Është shumë një odë për natyrën dhe poetikën emocionale të modës," tha ai.